Nyhet

Svensk metal till Getaway Rock

Gävlefestivalen har gjort klart med ett gäng ärrade veteraner.

Idag går Getaway Rock ut med Hypocrisy och Entombed. Två svenska band med många år på nacken men också två ytterst albumaktuella konstellationer.

Peter Tägtgrens Hypocrisy startades upp 1990 och kan klassas som veteraner på den svenska death metal-scenen. I ett pressmeddelande skriver Getaway Rock om ett band som på senare år har blivit mer melodiskt och som textmässigt har gått från det antireligiösa till det mer sci-fi-inspirerade. Med albumet End Of Disclosure, som släpptes i förra veckan, är de tillbaka efter ett fyra år långt skivuppehåll.

Entombed är sprunget ur bandet Nihilist och bildades 1989. Gruppen räknas som en av de tidiga pionjärerna inom svensk death metal och debuten Left Hand Path (1990) har idag klassikerstatus. I vår kommer Entombeds tionde album och följs av en konsert vid Gasklockorna i Gävle, i samband med Getaway Rock.

Getaway Rock Festival sker i år 8 – 10 augusti och har sedsan tidigare bokat till sig bland annat System Of A Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Testament, Killswitch Engage, Trivium, Gamma Ray, Exodus, Electric Wizard, As I Lay Dying med flera.

Köp biljetter via GAFFA.se/live

ANNONCE