Nyhet

GUIDE: Här är veckans konsertmåsten

Gothisk elektropop och rappande världsstjärna bland veckans tips.

Austra

Det kanadensiska gothiska elektropopbandet släppte tidigare under året andra albumet Olympia. Det var något poppigare och mer synthigt än föregångaren, men fortfarande väldigt bra. I somras besökte de Göteborg, och Way Out West, men nu är det alltså Stockholms tur att få ta del av Katie Stelmanis förhäxande sångröst.

25 okt – Stockholm, Kulturhuset.


Basia Bulat

Listans andra kanadensiska akt, men istället för elektronisk synthpop rör det sig nu om folkmusik i singer-songwriter-tappning. Hon släppte i år sin tredje skiva Tall Tall Shadow och hon har hyllats unisont. GAFFAs recensent Mathias Jensen gav skivan full pott och kallade den "årets mest spännande musikaliska krock", det borde om något väcka intresset.

24 okt – Stockholm, Scandic Grand Central.


25 okt – Pustervik, Göteborg.

Jay Z

Ja, vad ska man säga. En av världens största artister kommer till Sverige och Stockholm. Det måste man såklart tipsa om. För som bonus, för att man går och ser en superstjärna, så får man dessutom se en till, demonproducenten Timbaland. Det märkliga med det hela är att det verkar som att det finns biljetter kvar, plocka upp era via gaffa.se/live.


25 okt – Stockholm, Globen.

Fleetwood Mac

Gruppen som startade 1967 är en av rockens största, invalda i dess Hall Of Fame 1998 och med hits som You Can Go Your Own Way och Dreams. Till Stockholm kommer de med två originalmedlemmar, Mick Fleetwood och John McVie, och två som tillkom redan 1975, Lindsey Buckingham och Stevie Nicks. Årets turné markerar 35-årsjubileumet av deras legendariska album Rumours, något som givetvis är väl värt att fira.


23 okt – Stockholm, Globen.

Fler intressanta spelningar:

Mark Kozelek – 21 okt – Stockholm, Södra Teatern.


James Ferraro – 21 okt – Stockholm, Debaser Strand.

Canned Heat – 21 okt, Stockholm, Debaser Medis. 23 okt, Göteborg, Nefertiti.

Bombino – 22 okt – Göteborg, Pustervik.


Lil' Wayne – 24 okt – Stockholm, Globen.

Vånna Inget – 25 okt – Malmö, Babel.

Maia Hirasawa – 25 okt – Stockholm, Debaser Medis.


Ed Harcourt – 21 okt – Malmö, Palladium. 25 okt – Stockholm, Nalen. 26 okt – Nefertiti, Göteborg.

Mark Lanegan – 27 okt – Stockholm, Södra Teatern.

ANNONCE