Nyhet

Lyssna på hela Arcade Fires album

Efter lång och uppmärksammad PR-kampanj är Reflektor här.

Många gånger när det går att lyssna på ett album innan officiell release handlar det om att skivan läckt ut på nätet. Men så verkar inte fallet vara när det gäller Arcade Fire och deras fjärde album Reflektor. Nej, det är istället bandet själva som helt sonika lagt upp ett en timme och 25 minuter långt klipp på Youtube som innehåller hela skivan. Så ett stort grattis till alla fans som nu kan ta del av skivan tre dagar innan den släpps.

Arcade Fire har annars varit ett av höstens mest omtalade band. Det började med kryptiska graffitimålningar, gick över i teasande videor och kulminerade med en Anton Corbijn-video och egen fullspäckad halvtimme på amerikanska TV-kanalen NBC. Men nu är alltså anledningen till all PR här, det vill säga albumet Reflektor. GAFFAs recension av skivan får ni i sin helhet senare, men recensent Mathias Jensen skrev bland annat så här om Reflektor:

"Reflektor är något annat än allt annat de gjort innan, och det finns en anledning att skivan heter som den gör; Reflektor innebär två tydliga skivor i ett, avspeglingar av varandra. A-sidan närmast besläktad med ett oroligt strandparty, B-sidan en romantisk ångestampull som ställer sig vid sidan om grillen och tittar på. Men det är på A-sidan jag journalistiskt stannar i, för det är här både det bästa och sämsta med Arcade Fire kommer fram. I form av bongo, i form av cocktail-sorl, och i form av pretentioner."