Nyhet

Lyssna på ny Jake Bugg-singel

Släpper Rick Rubin-producerat album i november.

Förra året släppte den 19-årige engelsmannen Jake Bugg sitt självbetitlade debutalbum och tog världen med storm. Skivan har nominerats till det prestigefyllda Mercury-priset tillsammans med storheter som David Bowie och Arctic Monkeys. Nu är så första singeln från album nummer två här, och den har fått namnet What Doesn´t Kill You. Ni kan se videon till den alldeles här under.

Det nya albumet släpps sedan 18 november och har fått namnet Shangri La, efter studion det spelades in i. För er musikvetare där ute räcker säkerligen den informationen för att inse att albumet är inspelat i Malibu och att det har producerats av superproducenten Rick Rubin. Under gårdagen medverkade Jake Bugg i Zane Lowes show på BBC Radio 1 och avslöjade där att skivan spelats in live.

– Jag tycker att man lyckas fånga ett stycke magi när man gör så, något som man inte kan förklara, sa Bugg om varför de valt att göra så.

Trots idogt turnerande har skiva nummer två varit mycket lättare att skriva än debuten.

– Det gick fort men för mig är musik vad jag gör för att komma ifrån annat. Även om det varit galet har jag hittat tid för mig själv och då är det jag och min gitarr. Jag har rest mycket och har haft galna upplevelser, så jag hade mycket att skriva om, rapporterar NME att han sagt till Zane Lowe.

GAFFAs recensent Jonathan Bengtsson var positiv till Jake Buggs debut, och inför framtida släpp, gav skivan 4 av 6 stjärnor och skrev bland annat:

"Sammantaget är verket ett löfte om vad som komma skall, med en jämn nivå, men lite för få nyanser, och lite för många låtar." Läs hela recensionen här.

Det återstår alltså att se vad Jake Bugg lyckats knåpa ihop tillsammans med Rick Rubin. Vad tycker ni om först smakprovet?

ANNONCE