Nyhet

Nytt The Stones Roses-album på väg?

Basisten Mani har uttalat sig om när det kommer.

Sedan madchesterlegendarerna i The Stone Roses återförenades för en turné under 2011 har fansen hoppats på nytt material. Men än så länge har det inte dykt upp någonting. Nu verkar dock Mani, bandets basist, ha avslöjat att ett nytt album är på väg. Det är när Gigslutz stöter ihop med honom på en Tim Burgess-spelning i Manchester som han ska ha sagt att bandet arbetar på ett par nya spår. Och på en direkt fråga om när albumet kan tänkas komma ska han ha svarat 2015.

När NME sedan försökt få det hela bekräftat via rosornas management har de inte velat ge några kommentarer. Detta är det andra uttalet från en bandmedlem det här året om att nytt material är på väg. Det var i samband med premiären för Shane Meadows dokumentär om bandet, Made Of Stone, som gitarristen John Squire i våras medgav att bandet arbetade med nytt material.

– Vi jobbar på det. Det kommer vara klart inom fem år. Vi har ett par nya låtar men jag kan inte berätta så mycket. Vi kommer inte spela låtarna live innan vi har spelat in dem och vi arbetar med det det här året, sa Squire då till BBC 6 Music.


Det verkar sannerligen som att ett nytt album faktiskt är på väg, och att frågan snarare är när. Men som de som känner sitt Stone Roses vet så kan det ta tid för Manchester-grabbarna att leverera nytt. Mellan självbetitlade debuten och uppföljaren Second Coming tog det hela fem år. Så fansen bör nog lugna sin iver lite.

ANNONCE