Nyhet

Original-Entombed spelar upp klassiker

Återförenas och tar hjälp av symfoniorkester och jättekör.

Pionjärerna bakom den skandinaviska death metal-scenen, Entombed, skulle släppt det nya albumet Back To The Front den 29 oktober. Men skivbolaget meddelade nyligen att releasen kommer ske först i början på nästa år på grund av "oförutsedda tekniska problem". Bandet består idag av originalmedlemmen Lars-Göran Petrov samt Olle Dahlstedt, Nico Elgstrand och Victor Brandt. Huruvida Alex Hellid, också originalmedlem, fortfarande är med i bandet eller ej verkar osäkert. Han har nämligen inte varit med och skrivit något på bandets nya skiva. Hellid fanns inte heller med vid bandets spelning på Mandizales Grita Rock i Colombia i förra månaden.

Nu är det istället klart att Alex Hellid får sällskap av två andra originalmedlemmar, Ulf Cederlund och Nicke Andersson, när bandets klassiska album Clandestine ska framföras i sin helhet på Gävle Konserthus 1 februari. Förutom de tre Entombed-musikerna kommer Gävles symfoniorkester och en 40 personer stor kör delta vid konserten.

– Vi kommer framföra Clandestine som kommer arrangeras av Thomas Von Wachenfeldt och det blir första gången på 17 år som jag, Uffe och Nicke spelar tillsammans som Entombed. Vi är alla väldigt exalterade över att börja arbeta med projektet och vi ser fram emot att se vart det tar oss, säger Alex Hellid enligt Blabbermouth.

ANNONCE