Nyhet

The Cardigans drar på turné

Presenterar de första datumen.

Bandet är klart för två spelningar i Ryssland. Den 4 december intar de Glavclub i Moskva och 5 december står de på A2 i St Petersburg. Fler turnédatum väntas komma inom kort. Om någon spelning sker i Sverige återstår att se.

Det är nu 21 år sedan bandet bildades i deras hemstad Huskvarna i Småland. Det var dunderhitten Lovefool som startade bandets karriär år 1996. Låten medverkade i Baz Luhrmanns storfilm Romeo Och Julia. Lovefool finns även med i en episod av TV-serien The Office. Refrängen i samma låt levde sedan vidare i Justin Biebers låt Love Me. The Cardigans har sålt över 10 miljoner skivor världen över och uppträtt hos David Lettermann.

Flera i gruppen har medverkat i musikprojekt vid sidan av bandet. Peter Svensson samarbetade med Joakim Berg ifrån Kent under namnet Paus. Magnus Svenssons sidoprojekt hette Righteous Boy. Nina Perssons soloprojekt A Camp var från början ett samarbete med den forne Atomic Swing-gitarristen Niclas Frisk.

Nina Persson är nu aktuell med sin första soloplatta som hon spelat in under sommaren. Albumet beskriver hon som något helt nytt som varken har något med The Cardigans eller A Camp att göra. Läs mer om solodebuten här.


När The Cardigans uppträdde på Hultsfred förra året tyckte GAFFAs recensent Andreas Bäckman att det var för tidigt för nostalgi:

"Gran Turismo släpptes 1998 och vi minns alla alldeles utomordentligt hur den låter och hur det såg ut live, så vad är egentligen syftet med den här spelningen, undrar jag, mer än det uppenbara ekonomiska skälet då. (...) Allting låter helt perfekt och Nina träffar varenda ton och ja, man skulle lika gärna kunna slå på skivan i stort sett. Samtidigt är det dumt att vara onödigt hård, för exempelvis Explode är väldigt fin i sin avskalade form, likaså Higher och för ett ögonblick känner jag åtminstone något." Läs hela recensionen här.

Om ryssarna bjuds på en nostalgitripp i vinter eller inte återstår att se.


ANNONCE