Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GAFFA tipsar om minifestival, rapduo och dubbla kvinnliga soloartister.

Havtorn Records Festival

Varför inte skippa det där normala Lucia-firandet och köra på en liten festivalhelg så här i mitten av december? Det låter väl härligt. Så tar er ut till Havtorn Records tvådagars-galej. Det blir musik av bland andra Makross, Landet och Anna Ahnlund. Kolla in eventet här. 

Fredag & Lördag – Malmö, Ribergsborgs Kallbadhus. 

The Hanged Man + Grapell

Ni har säkert koll på det vid det här laget, men The Hanged Man är Rebecka Rolfart. Och hon har som bekant tidigare varit medlem i först Those Dancing Days och sedermera Vulkano. Men nu kör hon stenhårt på sitt nya projekt – och första EP:n First Quarter Moon lät bra! Vi är därför väldigt nyfikna på att se henne live. Och på köpet får man fina Grapell. Bra fredag.

Fredag – Stockholm, Debaser Strand.

Beatrice Eli

Är man istället i Malmö så borde man passa på att se ett av årets riktiga jättegenombrott – Beatrice Eli. Med singeln Girls spreds hennes musik runt vårt avlånga land och efter albumsläppet Die Another Day, från tidigare i höstas, har hon satt ned foten. Beatrice Eli gör storslagen pop och därmed basta. Ett must see, om ni frågar oss.

Fredag – Malmö, Babel.

Run The Jewels

I början på nästa vecka så kan man äntligen få se Killer Mike och El-P i Stockholm. Med sig har de ett av årets allra bästa hiphopalbum, och ja, ett av årets bästa album i alla kategorier. Enligt GAFFA:s skribenter det tionde bästa faktiskt. Att de dessutom är inblandade i Meow The Jewels-projektet, där skivan ska stöpas om med hjälp av kattljud, gör oss väldigt lyckliga. Se till att se duon när chansen nu ges.

Tisdag – Stockholm, Debaser Strand.

Andra intressanta spelningar: 

Meshuggah

Fredag – Göteborg, Pustervik.

Markus Krunegård

Fredag – Stockholm, Debaser Medis.

The Exploding Boy

Lördag – Stockholm, The Liffeys.

Front 242

Söndag – Stockholm, Debaser Medis.

Avatar

Söndag – Stockholm, Fryshuset.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE