Nyhet

Kritiken haglar mot Tidal

Fler artister ställer sig emot Jay-Z och streamingtjänsten.

Förra månaden lanserade Jay-Z den nya streamingtjänsten Tidal och backades då upp av artister som till exempel Kanye West, Madonna, Rihanna, Arcade Fire och Jack White. Jay-Z har gått ut och sagt att hans mål med streamingtjänsten är att det ska bli mer förmånligt för artister.

Nu har flera artister kritiserat Tidal. Bland annat Ben Gibbard, frontfigur i Death Cab For Cutie:

– Om jag hade varit Jay-Z hade jag valt ut tio band som var underground eller osajnade och sagt att det är de här som kämpar i dagens musikindustri. Det Jay-Z har gjort är att samla ett gäng miljonärer som klagar över att de inte får betalt, säger Ben Gibbard i en intervju med The Daily Beast.


Även producenten och musikern Steve Albini har gått ut med kritik gentemot Tidal. Han jämför streamingtjänsten med en budgetversion av Neil Youngs high-def-musikspelare. Steve Albini är en av medlemmarna i bandet Shellac som inte fanns på Spotify tidigare. Nu har Steve Albini känt sig snobbig över att inte vara en del av Tidals motståndare och i och med det blivit en del av Spotify, skriver NME.

Fler artister som reagerar negativt på Jay-Zs initiativ är Mumford & Sons som sedan tidigare har sagt att de inte hade gått med Tidal även om de hade blivit tillfrågade. Även Lily Allen har varit kritisk mot streamingtjänsten.

– Jag älskar Jay-Z väldigt mycket, men Tidal är så dyrt i jämförelse med andra streamingtjänster som fungerar bra. Och sedan tar han de största artisterna och gör dem exklusiva för Tidal … Folk kommer gå tillbaka till piratsidorna igen, säger Lily Allen i en intervju med NME.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE