Nyhet

''Det är mycket fokus på alkohol''

Vi kollar läget med Joel Alme inför hans största konsert: Lisebergs stora scen.

Joel Alme turnerar för fullt med succéalbumet Flyktligan i ryggen. Nu på lördag gör han sin hittills största konsert när han kommer hem till Göteborg och spelar på Lisbergs stora scen.

Vad kan publiken förvänta sig?
– Det vet jag inte riktigt, jag är ju liksom inte riktigt som ett stort företag som åker omkring med ljusshower och så vidare och att prick klockan 19 så kommer det att explodera massvis med fyrverkerier och jag kommer se glad ut. Jag kan egentligen inte svara på det mer än att det kan bli både jättebra och jättedåligt. Ett jäkla röj är det svårt att säga att det blir. 

Hur förändras din musik när den framförs live?
– Den går väl liksom lite närmre publiken, jag försöker få fram känslor. Det är ett samarbete mellan publiken och mig. Det funkar inte om inte det samarbetet funkar. Då får man försöka se till sig själv att nå publiken och skapa en stämning.


Har du några ritualer innan du går på scenen?
– Jag brukar gå runt och vanka omkring, knyta skorna precis innan jag går på och ta en snus på högersidan, det är viktigt. Sen vill jag gärna gå in på scenen från vänstersidan. Precis som idrottare har massa konstiga ritualer. Jag idrottade mycket själv i yngre år och då ville jag alltid vara snäll mot de mindre och önska motståndarnas målvakt lycka till. Mycket konstiga grejer.

Vad står på din rider?
– Inget speciellt alls faktiskt. Det vanliga såsom vin och öl. En gång ville jag ha papegojor, men det fick jag inte några. Jättekonstigt. Men annars brukar det inte vara något speciellt alls, det är mycket fokus på alkohol.

Vad gör du efter en spelning?
– Avsvettas och dricker någonting jättefort. Man känner att man är fri helt plötsligt. Sen går man runt och bara är glad eller arg beroende på hur det har gått på spelningen. Antingen skäller man på varandra för att det gått dåligt eller så kramas man för att det gått bra.


Senast albumet Flyktligan fick 5 av 6 stjärnor, läs recensionen här. Även spelningen på Bråvalla Festival tidigare i somras fick samma betyg, den recensionen hittar man här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE