Nyhet

GUIDE: Julens konsertmåsten

Det kända kompbandet funkar loss på södre breddgrader medan västkusten välsignas av Westkust.

Nu är det jul igen. Tid för traditioner. Den 25 december brukar vara en av landets mest trafikerade utgångsdagar. Många är de som vill dansa bort de extra prinskorvarna och det kan vara svårt att få plats mellan pallarna på krogen. Bra att vara ute i god tid, med andra ord. Här är några av de festiviteter högtidshelgen har att erbjuda.

DAMN!

Huvudsakligen är de kända som Timbuktus kompband, och ofta har de inte tid att göra egna konserter. Men 25 december tar Damn! med sig sitt funkiga groove till Kulturmejeriet för ett traditionsenligt gig.


Kulturmejeriet, Lund, fredag 25 december

WESTKUST

I GAFFAs julkalender berättar Westkusts Hugo Randulv om både hemska och fina minnen från bandets turnéer tidigare i år. Om det vidriga boendet de hade i den djupa amerikanska södern och om det fina gigget på Röset-festivalen. De har "flängt runt som fan i år" och härnäst spelar de live på Jazzhuset i hemstaden Göteborg.


Jazzhuset, Göteborg, fredag 25 december

BLACK MOOSE

DJ:en Black Moose har arbetat med välkända svenska akter som Lazee, Näääk & Nimo och Ken Ring. Han har vid tidigare tillfälle utnämnts till "DJ Of The Year" av Kingsize Magazine och med tanke på hur mycket merchandise killen har till försäljning måste han helt enkelt vara enorm. På Fasching i Stockholm håller han hov och står för julfesten The Moose Is Loose den 25 december.


Fasching, Stockholm, fredag 25 december

THE BABOON SHOW

Det hyperenergiska livebandet The Baboon Show gör sitt första sverigegig sedan albumet Havanna Sessions släpptes tidigare i år. För den som befinner sig i huvudstaden, sitter sysslolös på juldagen och längtar efter skandinavisk rock spetsad med kubansk rom är Debaser Strand ett alternativ.


Debaser, Stockholm, fredag 25 december

Missa inte heller:

TUSSILAGO + TELLA VIV


Debaser, Stockholm, Fredag 25 december

THE DON DARLINGS

Pustervik, Göteborg, fredag 25 december


KISSMAS 2015

Kulturbolaget, Malmö, lördag 26 december

HARDCORE SUPERSTAR


Rättvik Bowling&Krog, Rättvik, lördag 26 december

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE