Nyhet

LUCKA 18: ''Folk är så himla bra nu för tiden''

GAFFAS JULKALENDER: Marit Bergman om musikårets bästa och värsta.

Marit Bergman är aktuell med nya singeln Dra Åt Helvete, och åker i början av 2016 ut på en miniklubbturné. Idag öppnar hon lucka nummer 18 i GAFFAs julkalender.

Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?

– Det är ändå svårt att komma förbi Höru Mej Bae-remixen. Så mycket mäkt på bara några minuter. Den manifesterar också vår tid på ett bra sätt, att det ens går att samla ihop så många människor som är så extremt grymma på en och samma låt, och att det verkligen bara är toppen på ett jävligt stort isberg. När jag tänker på den låten så tänker jag att världens utveckling ändå går framåt. Folk är så himla bra nu för tiden.

Vilket album kännetecknar 2015 för dig?

– Albumet som kännetecknar 2015 är väl egentligen "inget album". Pga vi lyssnar ju inte så längre. Ändå har jag bestämt mig för att släppa album, konstigt, men det känns nästan som att man mest gör det för sin egen skull. Nicole Sabounés album har jag iallafall lyssnat på från start till mål ett antal gånger och det är fantastiskt. Passar utmärkt när man behöver springa i regnet och vara arg. 

Vilken var din bästa musikaliska händelse under året?

– Skulle önska att jag kunde säga "när jag såg Seinabo, Amanda och Maja sjunga ihop på Popaganda" men jag var ju inte där utan har bara sett klippet. Måste börja gå på fler konserter. 

Vad var sämst?

– Att Jimmie Åkessons låt låg före före min på iTunes-listan. Låt det aldrig hända igen. 
 
Vad betyder julen för dig?
 
– Oftast jobb, älskar att göra julkonserter, älskar julmusik. Men annars, att vara med dem jag gillar och äta fikonbollar. 
 
Vad önskar du dig i julklapp?
 
– Att alla vuxna lägger ner julklappsmayhem och skickar pengar till till exempel SOS barnbyar istället. Ungarna hemma kan ju få nåt men att vi vuxna håller på med det där till varandra är ju helt knäppt. Önskar också att givmildheten som brukar inträda vid jul håller i sig resten av året.
 
ANNONCE