Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Filmfestival-förfest, Fuck Cancer-event och så mycket mer.

Justin Townes Earle (+ Andrew Combs mfl.)

Nashville-singer-songwritern Justin Townes Earle bränner av en runda i våra tre största städer i helgen, och har med sig två färska album i bagaget. Förutom Single Mothers som släpptes i höstas förra året bjuder Townes Earle även på nytt material från januari-släppta plattan Absent Fathers. Ta tillfället i akt när han och sällskapet med bland andra Andrew Combs kommer till en stad nära dig.

Fredag – Stockholm, Kägelbanan
Lördag – Göteborg, Pustervik
Söndag – Malmö, Kulturbolaget

Edda Magnason

I rollen som Monica Zetterlund fångade hon våra hjärtan – nu är Edda Magnason på Sverigeturné med nya albumet Woman Travels Alone, som släpptes i november förra året. Det lyftes till skyarna av GAFFAs recenscent, med beröm som: "Låtarna på skivan är guldkornen av de genibebisar hon fött fram under de senaste åren". Ett femstjärnigt album bådar väl gott inför konserten på fredag?

Fredag – Stockholm, Debaser Medis

Göteborgs Filmfestival

Nordens största filmfestival drar igång på fredag i Göteborg och vid det här laget vet vi att det inte bara vankas film i mängder, utan även en hel del konserter. Invigningsfesten äger rum på Pustervik på fredag med DJ-maraton och Frida Scar, Wildbirds & Peacedrums samt Kate Boy på scen. Festligheterna fortsätter under helgen och även nästa vecka så kombinera filmtittandet med några konserter för tusan!

Frida Scar + Wildbirds & Peacedrums + Kate Boy
Fredag – Göteborg, Pustervik

Huset
Söndag – Göteborg, Pustervik

Monkey Wrench
Måndag – Göteborg, Pustervik

Goodland Trio + Laura Cortese
Tisdag – Göteborg, Pustervik

Fuck Cancer pt. 3: Linnea Henriksson + Hoffmaestro + Theo Berndt + Felicia Brandström

För tredje gången anordnar Ung Cancer ett stort långfinger i form av en Fuck Cancer-fest. Helt enkelt en kväll där du kan supporta kampen mot cancer och ha jäkligt kul samtidigt, med framträdanden från Linnea Henriksson och ösiga Hoffmaestro. Eller som Ung Cancer beskriver det på sin Facebook: "Vi vill skapa en kväll där cancern står i centrum, utan att fokusera på den. En fest dit alla är välkomna för att ha visa sitt stöd och sluta upp i kampen, men främst för att ha en grym kväll." Alla biljettintäkter går direkt till Ung Cancers verksamhet. Stöd detta.

Lördag – Göteborg, Trädgår'n

ANDRA INTRESSANTA SPELNINGAR:

Kitok + Märak Sisters

Fredag – Stockholm, Strand

Dada Life

Fredag – Göteborg, Trädgår'n

Solen

Fredag – Linköping, Nationernas Hus

Lisa Lystam Family Band + B.B. & The Blues Shacks

Lördag – Stockholm, Fasching

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE