Nyhet

Liseberg fyller på med ännu mer

Soul, punkikoner och jojk väntar i sommar.

Liseberg presenterar under fredagen fem akter till som ska spela på Taubescenen i sommar. Det som väntar är soul, punk, rock, singer-songwriters och jojk.

Elin Ruth kommer från Mönsterås och är en svensk soul- och bluesartist. Hon debuterade redan 2003 med plattan Saturday Light Naive som Lars Winnerbäck var med och producerade. Hennes senaste släpp kom förra året i form av skivan Here Comes The Storm. Elin Ruth står på scen 10 juni.

Punkrockarna i bandet Farsta är även de klara för Taubescenen på Liseberg. I bandet spelar två av den svenska punkens frontfigurer: Gurra Ljungstedt som var trummis i Ebba Grön och Hasse Edström som var med i Grisen Skriker. Farsta bildades för några år sedan och även Daniel Lagerlöf och Peter Helleday är med i bandet. Farsta spelar på Taubescenen 21 maj.


Det är även klart att Kajsa Grytt ska spela på Liseberg. Hon är en av Sveriges främsta punkrockare, gitarrist, sångerska och låtskrivare och har varit med i banden Tant Strul och Kajsa Och Malena. Kajsa Grytt står på scenen 24 juni.

The Refreshments kommer från Gävle och bildades redan 1989. I början av bandets karriär spelade de mest covers på klassiska rocklåtar. Fram till 1991 hette bandet The King Cats. The Refreshments ska spela på Taubescenen 15 maj.

Melodifestivalen-aktuella Jon Henrik Fjällgren är även han klar för att inta Taubescenen på Liseberg i sommar. Han föddes i Colombia och är en svensk-samisk sångare och jojkare, när han inte står på scen är han renskötare i Mottådalens sameby i Härjedalen. Jon Henrik Fjällgren kommer stå på Taubescenen 17 juli i sommar.


Se resten av de klara artisterna för Liseberg här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE