Nyhet

Svensk punkikon 40-årsjubilerar med 2 speciella spelningar

GAFFA.se – allt om musik

2019 markerar det år då då Kajsa Grytt har varit aktiv på musikscenen i 40 år. Hon har en bakgrund på den svenska punkscenen i band som Tant Strul och har till dags datum släppt åtta studioalbum under eget namn.

gallery_large

gallery_large


(Foton: Jenny Farida)

40-årsfirandet kommer bestå av två spelningar. En på Fåfängan, en hemmascen för Kajsa Grytt som spenderade mycket grubblande tonårstid uppe på det vackra berget. I låten Stockholm sjunger hon, "nu står jag på mitt gamla berg, högt över staden" och utgår ifrån Fåfängan när hon målar upp en bild av uppväxtens östra Södermalm. Spelningen tillsammans med ett stort band är inbokad 21 september 2019.

gallery_large


(Foto: Knotan)

29 februari 2020 är det dags för firande nummer två. En mer intim konsert på Södra Teatern där Kajsa kommer framföra sin alster ackompanjerad av enbart piano och hennes elgitarr. Det nedtonande arrangemanget kommer dock få uppbackning av ett par kända gäster, vilka avslöjas vid ett senare tillfälle.  

– Kom och fira de här åren med mig och lyssna på ett gäng av de bästa låtarna jag har skrivit under dessa. I nya fina arr tillsammans med Malena Jönsson, Fabian Grytt och Daniel Gamba, hälsar Kajsa Grytt i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Så bra var Hurula på Lollapalooza – "rätt man på fel plats"

ANNONCE