Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

No wave-kraut, hiphop-minifestival och isländsk hitmusik – med mycket mera!

No wave-kraut, minifestival i hiphoppens tecken och isländsk hitmusik. Helgen bjuder onekligen på något för alla smaker. 

JOEL ALME

Göteborgssonens låt Snart Skiner Poseidon kommer att strömma ut ur högtalarna på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar emot Kalmar FF på lördagsförmiddagen i en stekhet guldstrid. Är du Göteborgsfan kan du dricka segerölen eller gravölen tillsammans med Joel på Pustervik på kvällen. Skiter du fullständigt i fotboll kan du bara njuta av den briljanta musik som Joel skapat.


Pustervik, Göteborg, lördag 31 oktober

OF MONSTERS AND MEN

Sist islänningarna var i Sverige spelade de för ett utsålt Pustervik och Debaser Slussen. Efter att ha spelat på i princip alla stora festivaler värda namnet de senaste åren kommer supertrendiga Of Monsters And Men tillbaka – den här gången till Münchenbryggeriet i Stockholm. Kvintetten är aktuella med tredje plattan och en mäktig turné genom flera världsdelar. Vill du höra morgondagens hit – boka in fredag kväll. 


Münchenbryggeriet, Stockholm, fredag 30 oktober

DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN

Bara ett år efter att sjumannakollektivet släppt sin andra skiva I Förhållande Till kom nästa alster. Country är rappare, snabbare och mindre sentimental än sin föregångare, och förutom den nya visionen inom musiken har bandet tagit mod till sig och startat ett eget skivbolag. På fredag kan man beundra deras simultanförmåga på Pustervik.


Trivia: Kollektivet, som sysslar med allt från bildkonst och ljudinstallationer till textil och film har infört medborgarlön – alla i bandet får lika mycket pengar utbetalt varje månad. Oavsett insats. Modigt!

Pustervik, Göteborg, fredag 30 oktober

PAPER + OSYNLIGE MANN


På lördag anordnar Höga Nord Rekords en tillställning på Folk i Göteborg för att fira två vinylsläpp, som förvisso skedde i juli i år. Live spelar Paper (medlemmar från The Bear Quartet, Audionom och Pig Eyes) och Osynlige Mann (Timo Lundgren från URAN och The Exorcist GBG). No wave-kraut och spöklika Carpenterkårar, vad utgör en helkväll om inte det?    

Folk, Göteborg, lördag 31 oktober

JEDI MIND TRICKS + NON PHIXION + SNOWGOONS


Vad blir det om tre tunga hiphopakter intar en lokal som Trädgår'n i Göteborg? Ja, en minifestival. Jedi Mind Tricks, med hajpade medlemmen/producenten Stoupe The Enemy Of Mankind i spetsen, intar Europa tillsammans med Brooklynbandet Non Phixion. Showgoons, med rötter i Tyskland och Danmark, ansluter och av lördagens beat-kavalkad kan man inte förvänta sig mindre än full fart. 

Trädgår'n, Göteborg, lördag 31 oktober

SIRI KARLSSON


På duons senaste fullängdsverk The Lost Colony gifter sig Saharas ökenblues med östeuropeisk klezmer. Samtidigt minner vissa passager om Jan Johanssons Jazz På Svenska och så omfamnas nyckelharpan flera gånger om. Addera mässande körer till det. Alla dessa delar byggs ihop och skickas ut som om det vore det mest självklara tillvägagångssättet någonsin. Hur det låter live? Det kommer du veta om du besöker följande plats:

Under Bron, Stockholm, lördag 31 oktober

Missa inte heller:


HORISONT

Bio Roy, Göteborg, fredag 30 oktober

ALICE IN VIDEOLAND


Sticky Fingers, Göteborg, lördag 31 oktober

DAN REED NETWORK

Pustervik, Göteborg, fredag 30 oktober


UNCLE ACID & THE DEADBEATS

Debaser Medis, Stockholm, lördag 31 oktober

BLACKBERRY SMOKE


Mejeriet, Lund, fredag 30 oktober

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE