Nyhet

Norrköpingsscenen Arbis slår upp portarna i höst

Sveriges äldsta amatörscen planerar att bli en av landets bästa musikscener.

Arbis i Norrköping siktar på att bli en av landets främsta musikscener. Efter år av tystnad är nu både publik och artister tillbaka. I höst tar det nystartade Driftbolaget över verksamheten och fastighetsägaren är nöjd. 

– Äntligen har vi hittat en långsiktig lösning för huset. Med dessa proffsiga människor har vi uppnått våra tre mål som vi satte i samband med att vi förvärvade fastigheten 2023, säger Tjoffe Sjögren i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Tillsammans bevarar vi Arbis anrika scen, dörrarna är fortsatt öppna för Norrköpingsborna och tillsammans skapar vi en hållbar ekonomisk grund för huset så det kan fortsätta finnas där för kommande generationer. 


Driftbolaget består av Uno Friedner, Lisa Appelgren och Johan Doverhjelm, alla med omfattande erfarenhet inom konsert- och restaurangbranschen.

– Jag kommer från Göteborg och minns hur Norrköping blomstrade med Bråvallafestivalen och Where’s The Music?. Sen blev det tyst. Visst, det händer grejer på både Louis De Geer och Arbis, men vi behöver en scen med kontinuitet och självförtroende, en unik avsändare. Något att räkna med som får artisterna att längta hit, säger Lisa Appelgren.

Arbis lokaler kommer att ses över för konserter, privata fester och företagsevent. Höstens program inkluderar artister som Den Svenska Björnstammen, Maja Francis och José González.


LÄS OCKSÅ: Veronica Maggio åker på turné i sommar

ANNONCE