Nyhet

Turnerar Sverige med ultimat klubbkoncept

''Vi har planerat det här i ett halvår och nu vill visa vad vi utvecklats till.''

Nause har tänkt till. Istället för traditionella klubbspelningar kommer den svenska houseduon – som turnerar världen över och ligger bakom hits som Hungry Hearts, The World I Know och Made Of – förvandla spelställena till unika Nause-klubbar.

Sverigeturnén är Nause första på tre år. De senaste åren har de framför allt spelat på festivaler. Nu längtar de efter att göra klubbspelningar och på Follow The Light Tour – Part One gör de mer än att bara ställa sig bakom skivspelarna.

– På våra spelningar kommer det inte bara kännas som om det är klubben som bokat oss. Det är vi som tar över klubben. Vi tar med oss dekor, musik, ljud och inredning och skapar den ultimata klubben. Folk kommer knappt känna igen sig. Det blir en Nause-klubb med wow-faktor, som en fet kväll på Ibiza men samtidigt mer personligt och intimt, säger Jacob Criborn och Leonard Scheja i ett pressmeddelande.

I samband med turnén släpps också deras nya singel, Follow The Light.

Follow The Light är en sådan där låt som vi groovade fram på två dagar. Vi stod i studion och dansade och byggde upp den till ett anthem för turnén. Den är glad som fan, groovy, mörk och direkt. Den kommer funka otroligt bra på klubbarna och passar perfekt för turnén, berättar Jacob Criborn.

När Follow The Light Tour – Part One har premiär i Sundsvall den 30 oktober kommer publiken inte bara mötas av ett helt nytt turnékoncept, de kommer också få uppleva en ny inriktning för Nause.

– Vi har planerat det här i ett halvår och nu vill vi visa vad vi utvecklats till. Det blir något annorlunda och det kommer att överraska. Vi är sjukt peppade på att visa vad Nause står för och att det går att skapa riktigt feta kvällar även i Sverige, säger Leonard Scheja.

Med på turnén följer även housestjärnskottet Dear David som fick en hit med I've Been Waiting och nu är aktuell med nya Hypnotized.

Turnéplan:

30 okt – Sundsvall, Oscar Matsal & Bar

6 nov – Örebro, Ritz

14 nov – Borlänge, Liljan

21 nov – Malmö, Slagthuset

27 nov – Göteborg, Peacock

28 nov – Karlstad, Tempel

4 dec – Norrköping, Kopparhammaren

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE