Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Helg, löning och bra musik. Vad mer kan man önska sig?

Känner ni hur helgen kryper närmare? Bara några timmar kvar tills ni kan knalla hem från skola och jobb. Och vad passar helger bättre än livemusik? Vi tipsar er om var ni kan hitta kvalitativa spelningar de närmaste dagarna. 

WINHILL/LOSEHILL + ANDERS ENDA BARNET

4 februari släppte Winhill/Losehill sin nya skiva Trouble Will Snowball som var uppföljaren till Swing Of Sorrow. Idag (25/9) står Debaser Medis i Stockholm på schemat. När GAFFA i våras frågade Winhill/Losehill om hur man skapar en god konsertupplevelse svarade de: "Förutom att ha roligt och ägna sig åt musiken så är det viktigt att också bejaka att även ett klubbgig kan vara scenkonst. Det har alltid varit viktigt för oss med dramaturgi och att skapa rätt stämning. För oss handlar det mycket om detaljer som skapar en större helhet." You don't want to miss this!


Debaser Medis, Stockholm, fredag 25 september

JOSÉ GONZÁLEZ

Om vi bortser från Heartbeats och Crosses som i princip gjorde José världskänd, så har mannen många strängar på sin lyra. När Gonzaléz sätter igång och spelar på sin Alhambra-gitarr så känns det som om världen står stilla. Och om den inte gör det, så cirkulerar den i alla fall kring honom. I år lät han världen ta del av hans nya album Vestiges & Claws. Efter en intensiv sommar med spelningar i Europa, USA och Kanada så är Göteborgssonen tillbaka på hemmaplan och avslutar Lisebergs konsertsommar.


Liseberg, Göteborg, lördag 26 september

THE DESLONDES

Ni vet den amerikanska musiktidningen Rolling Stone? Ja precis, just den tidningen. De gjorde i början av året en lista på vilka band och artister vi absolut inte får missa och bör således hålla ett extra öga på. Gissa vilka som toppade den listan? Just det, The Deslondes. Här erbjuds det country, soul, funk och en släng av blues. Så ta dig i kragen, sätt dig på en spårvagn med riktning Järntorget och runda av helgen med strålande musik från New Orleans.


Pustervik, Göteborg, söndag 27 september

EBBOT LUNDBERG + THE SUN DAYS + LO-FI DE-LUXE

Under helgen pågår Bokmässan i Göteborg och författaren Pia Landin presenterar sin bok "Till det yttersta – Berättelsen om Broder Daniel" där även medlemmar från BD medverkar under presentationen. I samband med seminariet hålls det en fest på Jazzhuset för att hylla Broder Daniel. På scenen kommer stora namn och ta plats. Även BD kommer att vara där och köra ett DJ-set.


Jazzhuset, Göteborg, söndag 27 september

Missa inte heller detta:

POPUP FESTIVAL


Elliphant, Joy, Min Stora Sorg, Julia Adams, Vo Pam, Avec Luna, T.W.A.T.

Väven, Umeå, lördag 26 september

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE