Nyhet

Ljusskygg indieikon gästade Kite igår

''En visuell smällkaramell''.

På tisdagskvällen spelade KiteCosmonova i Stockholm och som så ofta när det småländska bandet ställer upp för show blev det spektakulärt. Igår kanske mer än någonsin. Förutom gästspel från Nicole Sabouné och Anna Von Hausswolff fick besökarna uppleva en riktig högoddsare. Simon Ohlsson från bandet Silverbullit gästade nämligen på sista låten för aftonen, Hills.

Det är nästan svårt att förklara Silverbullits påverkan när det kommer till det svenska musikklimatets murriga indie-kretsar. Och än svårare är det att formulera vilken krater de lämnade hos vissa av oss när de sakta bara bleknade bort.

Förutom ett par samarbeten har det varit tyst även från Ohlsson personligen. Kanske har något stort nu börjat röra på sig. Nedan är ett utdrag ur GAFFA-skribenten Emelie Fredrikssons febriga recension på Kite-kvällen som du kan läsa i sin helhet här


"Pulserande orgelpipor i rött och gult, filmer ömsom på ödsliga planeter, ömsom på mörka stadssiluetter i samspel med Kites elektroniska synthmusik och dansare bjuder publiken på en visuell smällkaramell. Glömde jag nämna att Simon Olsson från Silverbullit gästade kvällens sista låt Hills? Förlåt. Det kommer nog ta dagar innan jag hunnit riktigt förstå vad det jag var med om igår kväll. Lokalen. Vintergatan som pulserade på skärmen. Dansarna! Och Anna von Hausswolff."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE