Nyhet

''Jag älskar mitt hem högre än allt annat, här får alla plats''

VIDEOPREMIÄR: Sofia Jannok - This Is My Land.

Idag har vi stolt premiär för videon till genomgrymma Sofia Jannoks nya singel This Is My Land.

I videon, som hon själv regisserat, claimar hon tillbaka sitt folks land och ifrågasätter svenska statens inställning till det samiska folket och den del av världen som kallas Sápmi.

- Många skriver hyllningar till sina förorter, gator och kvarter. Välkommen till mina hoods. Jag älskar mitt hem högre än allt annat. Där får alla plats. Utom de som vill förstöra det", ssäger Jannok.


I skapandet av videon har hon låtit folk skicka in egna klipp från sina hemtrakter runtom det samiska området i Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Ett urval av dessa filmklipp har valts ut till videon. Även klipp från Paris finns med, där urfolk världen över tillsammans gjorde sin röst hörd inför världens ledare under klimattoppmötet.

- Staten verkar ha glömt vår närvaro, det snackas om fornlämningar hit och dit. Men det är bara att se på oss, vi finns ju här, rakryggade i full mundering. Det är väl det yttersta tecknet på vår existens.Sofia Jannok är en samisk artist och låtskrivare. Aktuell med kommande albumet ORDA - This is My Land som släpps den 8 april.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

  


ANNONCE