Nyhet

Ken Ring skrev argt Facebook-inlägg – som misstolkades

"Jag känner att jag inte har nåt mer att säga för i helvete."

Ken Ring har skrivit ett långt och argt inlägg på sin Facebooksida att han lägger mikrofonen på hyllan för att han känner sig klar och inte längre kan bidra med det som en gång var anledningen till att han började: att föra en röst för de som var längst ner i samhället och inte hade någonting.

– Jag gick in i detta med ett mål, att prata för oss. Vi som levde utan någonting, vi som gick till socialen och bad om mat, vi som fucking åkte hit som flyktingar för att ge våra barn ett bättre liv, skriver Ken Ring och fortsätter:

– Jag känner att jag inte har nåt mer att säga för i helvete. 


Ken ger också resten av hiphop-världen en känga och tycker att rapparna har gått ifrån det som han tycker är meningen med den, att stå upp mot makten, inte att jaga priser och pengar.

– Jag växte upp utan ett jävla skit. Hade bara min musik. Jag ser på dessa ungdomar idag och känner ångest. Det finns inte ens en kamp kvar mot makten. Vi verkar nöjda med det vi är idag. Men jag kan inte stå för det mer. Jag hämtade hela jävla hiphop-grejen hit, ja du hörde fucking rätt. Jag gjorde det ni älskar idag. Vi krigade för vår rätt. Vad ska jag göra nu, jaga en fucking P3 Guld-pokal?

Men efter Facebook-inlägget som Ken Ring la upp igår så blev det hetsigt i media. Budskapet kom inte riktigt fram. Ken Ring ska lägga ner, men inte än på ett tag! Han har minst två album kvar att släppa och flera spelningar att göra, skriver han i ett nytt inlägg. Han är nu på gång med en akustisk turné och vill du se den så är det till dessa platser du ska ta dig:


18 NOV Kulturhuset
26 NOV Enköping Litslena Kyrka (fri entré)
27 NOV Kalmar Concept Delectus
28 NOV Vetlanda Folkets Hus
03 DEC Borås SagaTeatern
16 DEC Gustavsberg Gustavsbergsteatern
07 FEB Bro Kyrka
03 MAR Malmö St Johanneskyrkan
04 MAR Kungsör Kollektivet

Se videon Ken Ring länkar i samband med det första Facebookinlägget:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE