Nyhet

Ken Ring svårt sjuk i covid-19 – "hälsa att jag älskar min familj"

GAFFA.se – allt om musik

13 december laddade Ken Ring upp ett klipp med tweeten "På akuten i Kenya. Be för mig… Eller be för min död." I det korta klippet säger han med vissa besvär "nyrakad och het i Afrika. Fuck it alla."


När Aftonbladet kommer i kontakt med rapstjärnan visar det sig att han har blivit inlagd på intensiven i Kenya på grund av covid-19. 

"Jag är döende på sjukhus. Jag ligger med corona på intensiven", skriver han via sitt Instagram-konto och fortsätter:

”Hälsa att jag älskar min familj. Att dom är bäst i världen. Om jag inte kommer ur detta är det allt jag vill säga”.


Tidningen har även pratat med Ken Rings farbror, som inte är namngiven i artikeln men låter meddela:

– Han ligger på sjukhus här i Nairobi. Vi var där igår och vi trodde inte han skulle klara sig. Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre. Vi ber också alla hans vänner att de ska be för honom att han ska bli frisk.

Den svenske hiphopikonen som tackade för sig


Ken Ring har blivit en konstant i svensk hiphop. 1999 släpptes hans första album och genom en snirklig resa genom 2000-talet har han både upprört och berört. Kontroversiella uttalanden har smugit sig emellan gripande texter och stora leenden. Han har i skrivande stund släppt 15 studioalbum och blivit Grammis-nominerad och P3 Guld-nominerad. Han medverkade även i Så Mycket Bättre 2013.

2019 lät den Hässelby-födde rapparen meddela att han skulle sluta med turnerandet. Han gjorde det med en längre avskedturné som fortsatte fram till mitten av 2020. Biljettköpare till denna turné bidrog med 100 kronor till välgörenhetsprojekt i Afrika.

Sedan flera år tillbaka har han levt och verkat i Kenya och har bland annat startat en fotbollsakademi. 


LÄS OCKSÅ: Den här låten kan ha förhindrat självmord

ANNONCE