Nyhet

Ken Ring backar om covidsjukdom – "Så enkelt dör jag inte"

GAFFA.se – allt om musik

13 december laddade rapparen Ken Ring upp ett klipp med tweeten "På akuten i Kenya. Be för mig… Eller be för min död." I det korta klippet säger han med vissa besvär "nyrakad och het i Afrika. Fuck it alla."

Ett klipp som nu är raderat, och istället är hans senaste tweet nu ett gammalt inlägg från 9 september föreställande en bild av honom på ett tåg med några vänner med bildtexten: "Jävla snack om vaccin, läkare vet inte ens vad det innehåller. Döden är nära…".

När Aftonbladet tidigare i veckan kom i kontakt med rapstjärnan visade det sig att han hade blivit inlagd på intensiven i Kenya på grund av covid-19. 

"Jag är döende på sjukhus. Jag ligger med corona på intensiven", skrev han via sitt Instagram-konto och fortsatte:

”Hälsa att jag älskar min familj. Att dom är bäst i världen. Om jag inte kommer ur detta är det allt jag vill säga”.


Tidningen pratade även med Ken Rings farbror, som inte är namngiven i artikeln men lät meddela:

– Han ligger på sjukhus här i Nairobi. Vi var där igår och vi trodde inte han skulle klara sig. Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre. Vi ber också alla hans vänner att de ska be för honom att han ska bli frisk.

Nu visar det sig att det inte var covid-19 som rapparen var sjuk i. På Instagram skriver han att han vill att alla ska lägga ner spekulationerna och slutar sprida rykten och önskar en god jul. Han är inte längre på intensiven och han var sjuk men hans diagnos ska ha ändrats av läkarna till malaria efter två dagar. 


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ken Ring (@realkenring)

Nu har han åkt till Sverige för att fira jul med sin familj.

Den svenske hiphopikonen som tackade för sig

Ken Ring har blivit en konstant i svensk hiphop. 1999 släpptes hans första album och genom en snirklig resa genom 2000-talet har han både upprört och berört. Kontroversiella uttalanden har smugit sig emellan gripande texter och stora leenden. Han har i skrivande stund släppt 15 studioalbum och blivit Grammis-nominerad och P3 Guld-nominerad. Han medverkade även i Så Mycket Bättre 2013.

2019 lät den Hässelby-födde rapparen meddela att han skulle sluta med turnerandet. Han gjorde det med en längre avskedturné som fortsatte fram till mitten av 2020. Biljettköpare till denna turné bidrog med 100 kronor till välgörenhetsprojekt i Afrika.


Sedan flera år tillbaka har han levt och verkat i Kenya och har bland annat startat en fotbollsakademi. 

LÄS OCKSÅ: LISTA: De fem värsta skivomslagen från 2021

ANNONCE