Nyhet

"Han lämnade mycket skit efter sig"

GAFFA.se – allt om musik

(Intervju publicerad 5 juli, 2016)
 
För ett tag sedan valde Kartellens frontare Sebbe Staxx att lämna bandet. GAFFA fick som enda tidning en intervju med honom precis innan han lämnade skeppet. För GAFFA berättar nu Kartellen-medlemmen Leo "Kinesen" Carmona sin historia kring det oväntade avhoppet.
 
Hur går tankarna just nu kring att Sebbe Stakset lämnade Kartellen i förtid?
– Har faktiskt inte så mycket tankar runt det just nu. Men när det väl var aktuellt så tyckte jag att det var onödigt drastiskt och dramatiskt. Han lämnade mycket skit efter sig som jag med Soblue Music fick städa upp. Det är liksom inte normalt att kliva av innan promotion-arbetet. Men allt är löst nu. Sebbe har gjort rätt för sig. 
 
 
Vad är hans ursäkt till avhoppet?
– Hans förklaring har hela tiden varit att han inte längre klarar av att fronta Kartellen på grund av sin tro. Att han har för mycket dåliga minnen som är kopplade till Kartellen, men faktum är att utan hans arbete med musikkollektivet Kartellen så hade det gått illa för han. Men en dag så fick Sebbe en uppenbarelse från Gud att han skulle hoppa av Kartellen på studs. Vad ska man säga om det som kristen? Det är bara att respektera hans beslut. För killen har haft problem med sig själv under en längre period, där hans ambivalens har varit ett stort stressmoment för hans närstående.
 
Hur går man vidare från det här? Har du några nya projekt?
– Benämningen "drifta" och jag har alltid varit gifta. Affären stänger aldrig hos mig. Just nu jobbar jag med en bok som är sajnad till Bonnier/Forum. En bok som kommer att filmatiseras i framtiden. Sen har jag börjat läsa till socialpedagog i min cell. Dessutom så fortsätter mitt musikaliska arbete med Soblue Music, producenten Stress och artisten N. Kartellen lever alltså vidare.
 
  
ANNONCE