Nyhet

Stakset vill be Jimmie Åkesson om ursäkt

"Jag har jättemycket kärlek till honom."

Rapartisten Sebastian Stakset, tidigare känd under artistnamnet Sebbe Staxx, har blivit religiös och lämnat kriminaliteten bakom sig. I podcasten ”Nemo Möter” berättar han hur han nu vill be Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson om förlåtelse. Sebastian Stakset dömdes 2013 för att ha hotat SD-ledaren på Twitter. Samma år spelade han även in låten Svarta Duvor & Vissna Liljor tillsammans med den kontroversiella rapgruppen Kartellen och Timbuktu som hade ett hotfullt uttal om Jimmie Åkesson, med exempelvis textraden "Yeah, fuck SD med Jimmie i spetsen".

– Jag har inget som helst hat mot Jimmie Åkesson idag. Jag vill träffa honom och säga förlåt för att jag hotade honom. Jag vill presentera Jesus för honom, säger han i ”Nemo möter". 

Sebastian lämnade rollen som frontman i Kartellen för ett år sedan. Han bad om ursäkt för flera tidigare uttalanden med sin solodebut Förlåt. Han berättade för SVT i samband med låten att han var tvungen att be om ursäkt för musiken och den dåliga förebilden han varit för svenska ungdomar. 


Inte nog med att Stakset vill be SD-ledaren om ursäkt. I podden berättar han även att han till och med älskar Jimmie Åkesson: 

– Jag älskar honom som jag älskar alla människor. Jag har jättemycket kärlek till honom.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE