Nyhet

Sebbe Staxx reser till Polen för att hjälpa krigsflyktingar

GAFFA.se – allt om musik

Sebastian Stakset, också tidigare känd som Sebbe Staxx i rapgruppen Kartellen, har rest till Polen för att hjälpa Ukrainska flyktingar, rapporterar TV4.

– Jag började gråta och bestämde mig för att åka och hjälpa till, säger han till kanalen.

Föreningen Heart Of Evangelism, som Sebastian själv grundat, befinner sig vid den ukrainska gränsen där de samarbetar med fler organisationer och kyrkor som hjälper till med mat och att samordna bussar som kan köra flyktingar vidare.


I en video på Instagram sitter Sebastian i en bil och berättar hur man själv kan bidra.

– KLM, kristna läkare och medicinare i Sverige [Kristna Läkare och Medicinstudenter reds. anm.], har fyllt en container och håller på att fylla en annan container med medicin, med sjukvårdsmaterial som är beställt från läkare inifrån Ukraina. Det här är människor som har arbetat med varandra under många år. Läkaren i Ukraina har en beställning på massa material, materialet packas i Skara och kommer att skickas över genom container till Polen. I Polen har vi mobiliserat människor, en transportfirma som tar den här containern, sen har vi en kille som jobbar för polska tullen som kommer att hjälpa till, och hitta frivilliga som kör in det här till en lugnare del av Ukraina. De här läkarna kommer att möta upp, sen finns det frivilliga i Ukraina som ser det som en del att tjäna sitt land, som kommer att transportera de här medicinerna till olika hot-spots.”

Han säger också att han hoppas att det blir fler än två containrar och att detta är början på många hjälpinsatser.


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Disciple of Jesus Christ (@sebastianstakset85)

LÄS OCKSÅ: "Jag var en slav och nu är jag fullständigt fri"


ANNONCE