Nyhet

Ger konsert helt i mörker

GAFFA.se – allt om musik

Magnus Carlson och hans Weeping Willows ger en intim och akustisk spelning i Katarina Kyrka den 16 november. Spelningen kommer dock inte att likna någon av deras tidigare spelningar då den framförs i en helt nedsläckt lokal.
 

Magnus Carlson, som mottog Grammis och Oatlys stipendium Årets Hållbara Artist 2017, håller hållbarhetsfrågorna varmt om hjärtat. Spelningen Songs Without A Trace – som görs akustiskt och utan ljus – kommer därmed att efterlämna minsta möjliga miljöavtryck.

LÄS OCKSÅ: Bono är med i skatteparadis-läckan
 
Magnus Carlson menar att förändringar som krävs för att leva mer hållbart ofta ses som uppoffringar när de i själva verket inte behöver vara det.  
 
– Inte sällan kan det visa det sig leda till något annorlunda och bättre. Songs Without A Trace tror jag kan vara ett sådant exempel, säger Magnus Carlson i ett pressmeddelande.
 
På liknande sätt som Dine In The Dark-restaurangerna jobbar med att förstärka smakupplevelserna genom att begränsa det visuella intrycken, hoppas arrangörerna att musiken ska upplevas på ett nytt och förhoppningsvis starkare sätt genom nedsläckningen.

LÄS OCKSÅ: Rockikonen tar farväl med en sista Sverige-spelning
 
Biljetterna till Katarina Kyrka-spelningen är gratis och reserveras via denna länk. För dem som inte får i tag i en biljett finns det möjlighet att uppleva spelningen via en livestream på samma sajt, under förutsättning att man släckt ner i rummet man befinner sig i.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE