Nyhet

Rikard Wolff är död

GAFFA.se – allt om musik

Rikard Wolff har somnat in, 59 år gammal. detta bekräftas via hans officiella Instagram, men även Aftonbladet skriver om det.

”I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla", kan man läsa på hans Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.


 

Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla

Ett inlägg delat av Rikard Wolff (@rikardwolff)


Den kände artisten och skådespelaren har under en längre tid lidit av lungemfysem och avslöjade i en tidigare Instagram-uppdatering att han har varit på lasarett sedan i augusti.

– Det är en kronisk sjukdom som är ganska krånglig och tvingar mig till rätt stora anpassningar. Jag är oerhört beroende av planering och logistik och har alltid en assistent som hjälper mig när jag reser. Jag har inte råd med något slarv längre, sa han i sin sista intervju med Aftonbladet.

Genom åren har Rikard Wolff skrivit och framfört egna och nykomponerade låtar och spelat in ett flertal skivor. 2001 fick han en Grammis för Min Allra Största Kärlek. Rikard Wolff deltog i invigningen av Friends Arena, där han bland annat framförde en av sina mest välkända sånger, Pojken På Månen. Han medverkade i Melodifestivalen 2013 med bidraget En Förlorad Sommar, skriven av Tomas Andersson Wij.

Vila i frid, Rikard Wolff.


LÄS OCKSÅ: 1993 kvinnliga artister i stort upprop

ANNONCE