Nyhet

Dissar OCH hyllar Pink Floyd-ikonen

GAFFA.se – allt om musik

Foo Fighters trummis Taylor Hawkins berättar i en intervju med GAFFA om hur deras nya platta Concrete And Gold reflekterar över den turbulenta världen som vi idag befinner oss i och passar även på att hylla Father John Misty, reflektera över Queens Of The Stone Age och ge Roger Waters en lite känga.

– Jag tror att alla har sitt sätt att filtrera dessa saker, och olika sätt att spegla det i sin musik. Jag håller inte helt med Queens Of The Stone Age sätt att använda eskapism som starkaste medel att fly verkligheten, även om jag älskar deras senaste platta. Jag tycker personligen att Father John Misty med låten Pure Comedy är den som verkligen har satt huvudet på spiken när det kommer till att beskriva vår konstiga värld.

Vad tycker du om Roger Waters senaste platta, som beskriver vår tid som becksvart?

– Roger Waters har alltid varit bitter på omvärlden, medan han själv spelar golf och bor i sitt gigantiska hus i Hamptons. Jag älskar Roger Waters och hans musik, och jag har verkligen inget emot honom. Jag tycker att hans idéer till största del är helt korrekta. Men faktum är att han flyger runt världen i sitt privatplan och bor som en kung. Så hans liv är inte så illa ändå.

Nej, jag kan tänka att mig att han klarar sig. Jag skulle tro att han även fortfarande får någon slant från det där lilla Pink Floyd-projektet han sysslade med förut.

– Haha, jo precis. Jag tror att han kommer klara sig. Jag diggar dock faktumet att han är så politisk. Vi behöver allt. Vi behöver Josh Homme som kan säga ”håll käften, nu dansar vi, glömmer allt och festar”, men även plattor av Father John Misty som säger ”vänta lite, vad är det vi sysslar med?”. Och jag skulle vilja hävda att vår senaste Concrete And Gold ligger någonstans mittemellan. Men jag tycker verkligen att Waters är en briljant människa, och jag håller med honom 100 procent vad det gäller Trump. Men han kommer alltid själv vara en ofantligt rik man som bor i Hamptons, och som lever jävligt gott.

LÄS OCKSÅ: Här återförenas Dave Grohl med sin svenska hjälte

Läs en längre intervju med Foo Fighters Taylor Hawkins i GAFFAs oktobernummer.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE