Nyhet

Arcade Fire-frontaren: "Hoppas det var vår urdåliga platta"

GAFFA.se – allt om musik

Win Butler tror också att folk inte förstod humorn i albumets PR-kampanj.

Förra året släppte Arcade Fire sitt femte album, Everything Now. Albumet fick stor uppmärksamhet, delvis på grund av en aggressiv marknadsföringskampanj i flera olika mediekanaler. I kampanjen ingick bland annat trollning av kändissystrarna Kylie och Kendall Jenner, fejkrecensioner, parodiering av kända musiksajter, påhittade klädkoder till bandets konserter och planterng av "fake news". 
 
Presskåren var dessutom ganska enig i att albumet var undermåligt. GAFFAs recensent Anders Nilsson delade ut tre stjärnor och skrev bland annat att ett "smått likgiltigt 'mäh'" infann sig efter genomlyssningen. Andra recensenter gick så långt som att beskriva skivan som "ett kreativt misstag" och bandet kände sig tvugna att kommentera de negativa recensionerna.
 
Nu har frontmannen Win Butler sagt att han hoppas att förra årets släpp Everything Now är bandets "urdåliga platta" – eller "stinker", som han uttrycker det på engelska, skriver NME. Han säger även att folk inte alls förstod humorn i bandets PR-kampanj kring albumet.

Artikeln fortsätter under videon.
 
 
I en intervju med The Guardian, i samband med bandets kommande turné i Storbritannien, säger Butler bland annat följande: 
 
"Delar av mig hoppas att detta är vår urdåliga platta. För om det är så, så är vi nog tidernas bästa band. Jag tycker det är ganska roligt. Om detta är det värsta vi kan göra så är jag tillfreds."
 
 

ANNONCE