Nyhet

Efter hyllad EP – nu gör hon Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Med sin senaste hyllade EP We Are History i rockärmen och lyckade spelningar i London samt Köpenhamn i ryggen, ger sig en av Sveriges mest säregna popröster – El Perro Del Mar – ut på miniturné i Sverige. Stockholm, Göteborg och Malmö får besök med start i april.
 
 
– Det känns helt fantastiskt och väldigt känslosamt att få framföra We Are History live. Det må vara "bara" en EP, men den är så mycket ett koncentrat, så tät att den rymmer mycket. Live blir det extra tydligt. Jag tänker mig We Are History på scen som kampen mellan mörker och ljus, inbäddat i rytmer och oväsen.
 
Artikeln fortsätter under musiken.

Sarah Assbring, aka El Perro Del Mar, följde i februari i år upp sitt internationellt hyllade album KoKoro (2016) med ett mörkare syskon – den rosade, sexspåriga EP:n We Are History. EP:n gräver djupare på jakt efter mänsklig empati och berör lyssnaren både musikaliskt och textmässigt. Recensionerna är väldigt positiva.
 

– Jag är oerhört glad att ha med mig min medproducent och ständige följeslagare Jacob Haage samt Petter Granberg på scenen. Båda var djupt delaktiga i skapandet av We Are History. Även en av Sveriges mest begåvade trummisar – Dennis Egberth – är med, säger El Perro Del Mar i ett pressmeddelande.
 
Här ser du El Perro Del Mar live:
 
17 april: Stockholm, Dramaten
26 april: Göteborg, Pustervik
5 maj: Malmö, Inkonst
 
ANNONCE