Nyhet

Nu väntar rättegång för guldfisk-hot

GAFFA.se – allt om musik

Frej Larssons guldfisk-historia tar en ny vändning. Nu väntas rättegång – rapparen svarar med en turné.

Frejs aktuella konflikt med ordningsmakten började när polisen slog till mot hans och ODZ:s konsert på Södra Teatern i Stockholm och grep flera människor för narkotikabrott.

Därefter lade Frej upp ett foto på honom och artisten Joy M’Batha på Instagram. En bild som togs i samband med deras galavärds-jobb på GAFFA-Priset. På bilden höll han ett glas med en guldfisk i och under bilden stod det att han döpt fisken till Annika Ljung – den polis som ansvarade för ingripandet på Södra Teatern – och att hon skulle "fileas" på Valborg. Bilden ackompanjerades också av hashtaggen #dåskahonskjutas.

SENASTE: Hör Robyns nya singel – "en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv"

Polisen slog efter det till mot Frejs lägenhet och beslagtog hans dator samt grep artisten. Anledningen var misstankar om hot mot tjänsteman, alternativt olaga hot, i och med Instagram-bilden och de två låtar Frej släppte för drygt en vecka sedan, Då Ska Hon Skjutas och #attgöraenannika.

Spotify valde också att plocka ned de två låtarna. Något Frej kritiserade genom att poängtera att låtar av våldtäktsmän som Bill Cosby tillåts vara kvar på streamingtjänsten.

MEST LÄST: Rockfans sprider skräck i Halmstad

Här framöver kan Frej Larsson se fram emot en rättegång angående guldfisk-hotet. Under gårdagen gick han själv ut med nyheten på sin Facebook och presenterar samtidigt en turné. Läs hela inlägget:

"’HOT MOT TJÄNSTEMAN TOUR’ 2018 . Till hösten kommer en rättegång att hållas, jag står åtalad för att ha hotat en guldfisk - i tjänst. Ett ”brott” som kan leda till slutsålda konserthallar och budget för en väldigt överdriven ljus och scen-show. Jag antar att det här southparkavsnittet kommer att infiltreras av betydligt mer nyanserade röster men tills dess njuter vi av idiotin. HAHAHA DEN HÄR TURNÉN BLIR SOM SLAGET VID HELMS KLYFTA TÄNK POLISER PÅ SCENEN SOM FÖRSÖKER FÖRSTÅ HUR MAN STÄNGER AV EN DJ-mixer. TÄNK EN ÅTERUTGIVNING AV DÅ SKA HON SKJUTAS PÅ VINYL. DATUM INOM KORT, tills dess klicka ATTEND på eventet om ni har något jävla civilkurage kvar. Vi ses och förfester i Arvika i helgen.

PS.

Tar hellre en kula än att den där tråkiga och fega skitmusiken och humorn bli normen. Det kommer sitta inavlade entertainers på stenmurar och vissla med ett halmstrå i munnen. Dom kommer att vissla till en banjoslinga med ett stycke torkat kött i bältet medans deras mamma är och tvättar sig nere vid pumpen. Allt kommer att gå på A-rotation och uppröra så få som möjligt. "Influencers" och public service förstår inte mediaklimatet utanför Stockholm och det är där det avgörs. Bredare representation! Annars är det snart gaskammaren för samtliga."

LÄS OCKSÅ: Way Out West knyter ihop säcken med 11 namn – och presenterar spelschema

ANNONCE