Nyhet

Rockbandets turnébuss återfunnen – efter 40 år

GAFFA.se – allt om musik

Ett stycke amerikansk rock’n roll-historia har hittats, långt ute i skogen.

Innan Aerosmith sålde ut stora arenor med flera tusentals besökare, körde de under 70-talet runt i Amerika i en liten turnébuss. Nu har den turnébussen hittats i den lilla staden Chesterfield, med drygt 1200 invånare i Massachusetts, USA – 160 kilometer från Aerosmiths hemstad Boston.

Turnébussen hittades genom antikprogrammet ”American Pickers”, som visas på The History Channel med programledarna Mike Wolfe och Frank Fritz

LÄS OCKSÅ: Legendarisk konsertfilm visas på bio

På sidan av bussen, som stått gömd i skogen under flera år går det tydligt att läsa bandets namn. Ägaren av skogsområdet säger att bussen redan stod där när han köpte marken för flera år sedan, och vet inte hur den hamnat där. Programledarna Wolfe och Fritz köpte skåpbilen för 25.000 dollar.

Bandets tidigare gitarrist, Ray Tabano, som var en av originalmedlemmarna i Aerosmith, bekräftar att skåpbilen användes av bandet under 70-talet och beskriver den som bandets ”rullande hotell”.

LÄS OCKSÅ: Britney Spears slaktas i Danmark

 – Det är 40 år sedan vi använde den. Vi körde från Boston till New Hampshire för bara 125 dollar (per gig). Efter bensin, vägavgift, mat och så vidare hade vi typ 3 dollar kvar var, säger Tabano.

 – Den påminner mig om den ödmjuka starten, och vart bandet är idag – det är fantastiskt.

Se en bild av den gamla turnébussen här: 

ANNONCE