Nyhet

Vänner av Nick Cave och Tom Waits – se hit

GAFFA.se – allt om musik

New Jersey-födde Luke Elliot har förfört publik efter publik på utsålda spelställen världen över sedan han släppte sitt kritikerrosade debutalbum Dressed For The Occasion. Snart ger han tre spelningar på svensk mark.
 
– Med ett mörker och ett musikaliskt historieberättande som för tankarna till Nick Cave, Leonard Cohen och Tom Waits, blandat med en enastående energi och magnetism i sitt framförande är Luke Elliot det mest intressanta som går att se på en scen just nu, skriver arrangören 28 Booking i ett pressmeddelande.
 
 
Efter en klubbspelning och två festivalspelningar på svensk mark gör Luke Elliot i höst sin första Sverige-turné.
 
Det senaste året har Luke Elliot jobbat med sitt kommande album, som släpps i början av 2019. På nya plattan samarbetar han bland annat med Paul Wallfisch från The Swans och med Brian Viglione (Dresden Dolls, Nine Inch Nails). 
 
MEST LÄST: Kultbandet förlorar viktig medlem
 
Debutalbumet producerades av John Agnello (Kurt Vile, Sonic Youth, Dinosaur Jr) och när det släpptes utnämnde Tidal honom till ”one of the world's five best new artists”. Luke Elliot har också samarbetat mycket med Larry Mullins från Iggy & The Stooges och Nick Cave & The Bad Seeds, som även hoppar in som livemusiker när tid finns.
 
När Luke Elliot med band spelade på Obaren i Stockholm i början av sommaren skrev Aftonbladets Per Bjurman att det var ”En show som folk i framtiden ljuger om att de såg”. Du kan läsa en längre intervju med Luke Elliot i GAFFAs sommarnummer, men även här.
 
ROGER WATERS PÅ FRIENDS ARENA: "En politisk hitparad som landar helt rätt"
 
Här ser du Luke Elliot i höst:
 
Tors. 11 oktober - Stockholm, Nalen
Fre. 12 oktober - Göteborg, Pustervik
Lör. 13 oktober - Malmö, Folk å Rock
 
ANNONCE