Nyhet

De väljs in i Rock And Roll Hall Of Fame 2019

GAFFA.se – allt om musik

Radiohead, The Cure och Janet Jackson är några av de namn som förevigas i Rock And Roll Hall Of Fame 2019.

På Rock And Roll Hall Of Fames hemsida presenteras de sju namn som väljs in i den exklusiva rockklubben. Där kan man samtidigt dyka ned i deras olika historier och inflytande på musiken.

På listan hittar vi The Cure, Stevie Nicks, Def Leppard, Janet Jackson, Radiohead, Roxy Music och The Zombies, som enligt institutionen anses ”ha bidragit med musikalisk excellens i över 25 år.” Den officiella invigningsceremonin äger rum på Brooklyns Barclays Center 29 mars 2019.


LÄS OCKSÅ: Hör ny musik med Hurula – "den kommer ur hemska minnen"

De sju nya artisterna nominerades tillsammans med en rad andra namn som inte kom med denna gång. Bland andra Devo, Kraftwerk, LL Cool J, MC5, John Prine, Rage Against The Machine, Rufus Ft, Chaka Khan och Todd Rundgren.

Stevie Nicks valdes in i klubben redan 1998 tillsammans med Fleetwood Mac. Vilket gör henne till den första kvinnan som väljs in i Hall Of Fame två gånger.


”Jag har mycket att säga om det här, men jag spar de orden till senare. Nu vill jag bara säga: jag har varit med i ett band sedan 1968. Att bli erkänd för mitt soloarbete får mig att ta ett djupt andetag och le. Det är en underbar känsla”, säger Nicks i ett uttalande.

LÄS OCKSÅ: Ikonens hjärnsläpp i Stockholm – "började kasta flaskor och glas"

ANNONCE