Nyhet

Ett möte mellan två svenska popmästare

GAFFA.se – allt om musik

Weeping Willows Magnus Carlson är tillbaka med en singel som han levererar tillsammans med Andreas Mattsson från Popsicle. Låten går under titeln Hårt Regn och blir dessa erfarna herrars första musikaliska samarbete.

– Det var dags att göra något på svenska igen, säger Magnus Carlson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag ville göra en låt som som verkligen berör. Något som utgår från de vi blev och är nu idag. Och eftersom jag har alltid beundrat Andreas låtskrivande, så frågade jag om han kunde börja skissa på något.


GAFFA-PRISET 2018: Se Graveyard, Slowgold, Rein, Rome Is Not A Town och Muhammed Faal live

Med ett subtilt groove doftande av Marvin Gayes What's Going On möts så de båda. Här finns referenser till såväl Weeping Willows och Magnus solokarrriär som till Popsicle och Andreas klassiska låtskrivande.

– Magnus är ju utan tvekan en av de största sångarna vi har i Sverige idag, så det har verkligen varit en ynnest att få göra denna inspelning med honom, säger Andreas Mattsson i samma pressmeddelande.


Andreas Mattsson har producerat och arrangerat med hjälp av Simon Nordberg och i bandet finns några av landets främsta studiomusiker. Lars Skoglund, Anders Kappelin och Patrik Kolar kompar, Carolina Wallin Pérez körar och Hanna Ekström står för stråkarna.

LÄS OCKSÅ: Vann för Årets Rock – slängdes ut från galan

När Hårt Regn släpps den 9 februari är Magnus samtidigt ute på en nu nästan slutsåld soloturné tillsammans med pianisten Gunnar Frick. 


Här är alla kommande datum:

7 februari – Göteborg, Stora Teatern
8 februari – Göteborg, Stora Teatern
9 februari – Vara, Vara Konserthus 
10 februari – Malmö, Slagthuset
14 februari – Stockholm, Vasateatern 
15 februari – Stockholm, Göta Lejon 
16 februari – Stockholm, Scalateatern 
17 februari – Örebro, Hjalmar Bergman Teatern
18 februari – Halmstad, Halmstads Teater

LÄS OCKSÅ: AC/DC fortsätter med rockgigant vid micken

ANNONCE