Nyhet

Han är större än rocken

GAFFA.se – allt om musik

Drake har dominerat listorna flera gånger under sin karriär, men hans senaste album Scorpion, som släpptes i slutet av juni slår alla rekord. Nästan en tredjedel av Billboards Hot 100 består av Drakes låtar – mer än alla låtar inom rockgenren tillsammans.

Inte mindre än 27 Drake-låtar finns med på Hot 100-listan den här veckan – hans tidigare rekord var 24 låtar på Hot 100 samtidigt, 2017 med More Life LP, skriver RollingStone

LÄS OCKSÅ: Steel Panther kritiseras för sexistisk gitarreffekt


Tittar man på listan i helhet blir hans prestation ännu mer imponerande. Hans dominans på listan är inte jämt utspridd utan de flesta av låtarna ligger i den övre hälften. Han har sju låtar på topp-10 – vilket slår ett tidigare rekord av The Beatles som hade fem låtar på topp-10 samtidigt.

Artikeln fortsätter under videon.


LÄS OCKSÅ: Oklarheter runt Way Out West-bokning

Genom att ha nästan en tredjedel av listan för sig själv blir rapparen större än flera hela genres – t.ex. rock & roll. På listan finns bara runt ett dussin rocklåtar. Rocken förlorade nyligen sin plats som den mest populära genren i USA, och gav plats på tronen till just hiphop och R&B. Så att andelen hiphop-låtar på Billboards Hot 100 är större än rocklåtar är ingen större överraskning 2018. Men att en enskild artist dominerar listan och utklassar en hel genre är imponerande. 

 


ANNONCE