Nyhet

Snapchat-aktien sjunker dramatiskt efter Rihanna-kontrovers

GAFFA.se – allt om musik

Den kontroversiella annonsen som gick ut till amerikanska användare av tjänsten under veckan kan stå företaget dyrt.

Tidigare i veckan fick Snapchat, som nyligen har börjat med reklam i sin tjänst, negativ uppmärksamhet efter att en annons för spelet Would You Rather dök upp i appen. I annonseringen bads användarna välja mellan att "slap Rihanna" (örfila Rihanna) eller "punch Chris Brown" (slå Chris Brown).

Den populära chatt- och bilddelningstjänsten var snabbt ute med en ursäkt, men tabben kan bli kostsam för företaget. Enligt The Wall Street Journal och CNN har Snapchats aktievärde sjunkit markant på grund av den kontroversiella reklamen. På torsdagen noterades nedgången till fyra procent, eller 800 miljoner dollar av företagets marknadsvärde.

Under fredagen ska värdet ha sjunkit med ytterligare 1–2 procent, rapporterar Billboard.

Artikeln fortsätter under Twitter-inlägget.

Rihanna riktade själv hård kritik mot Snapchat via Instagrams händelse-funktion tidigare i veckan. Superstjärnan, som 2009 utsattes för våld av sin dåvarande pojkvän, artisten Chris Brown, sa följande:

"Det här handlar inte om mina personliga känslor, för jag har inte många sådana ... men för alla kvinnor, barn och män som tidigare fallit offer för våld i hemmet, och i synnerhet de som fortfarande utsätts ... Ni har svikit oss! Skäms på er"

Rihanna-kontroversen kommer under en oläglig tidpunkt för Snapchat. För mindre en månad sedan föll aktien efter att Kylie Jenner kritiserat appens nya design. Då tappade företaget nästan sex procent av sitt aktievärde, skriver Billboard.

ANNONCE