Nyhet

Hudikkalaset presenterar huvudakt

GAFFA.se – allt om musik

Med snart bara två månader kvar till festival och sommaren inom armlängds avstånd fortsätter Hudikkalaset att släppa dragplåster. Idag presenteras lördagens stora ankare.
 
– En akt som vi länge velat boka och drömt om att ha på vår scen. De är ett band som turnerat världen runt, släppt musik med Iggy Pop och Robyn, uppträtt på David Letterman och haft musik med i succéserien Entourage
 
Nu kanske du kan räkna ut att det handlar om inga mindre än Teddybears.
 
 
Detta mångsysslande band är ett av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inte något nytt, men när Teddybears – efter några år som punkrockband – kom med sitt genreöverskridande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid.
 
– På 90- och även in på 2000-talet ansågs det viktigt att vara ”äkta” och ”riktig” och media och musikbranschen visste inte hur de skulle hantera grupper som stack ut från mallarna. Trots ett friare musikklimat nu är det fortfarande ändå ingen som låter som Teddybears, skriver arrangören i ett pressmeddelande.
 
MEST LÄST: Efter 17 år – svenska superduon åter i studion

År 2016 släppte Teddybears sitt senaste album Rock On. Bandet har skruvat upp sina retrofuturistiska reglage till max och har skapat en hybrid av bastung dancehall, rock och elektroniskt. Albumet är inspelat under sessioner i Kingston, Stockholm och London och innehåller unika samarbeten med flera av Jamaicas giganter, bland andra Beenie Man, Cutty Ranks och Ninja Man samt forne Boyz In Da Hood-medlemmen Gorilla Zoe.
 
I år är Teddybears tillbaka med ny musik – först ut är singeln Hustla.
 
Hudikkalaset sker 26-28 juli och har sedan tidigare gjort klart med Lars Winnerbäck, Jireel, Markus Krunegård, Lamix, Cornelia Jakobs med flera.
 
ANNONCE