Nyhet

Sparkades ur Fleetwood Mac

GAFFA.se – allt om musik

– De hade förlorat perspektiven, säger sångaren och gitarristen.

Förra månaden kom den  chockerande nyheten att Lindsey Buckingham lämnar Fleetwood Mac. I ett pressmeddelande från bandet framgick det att han hade ersatts av Mike Campbell, tidigare gitarrist i Tom Petty & The Heartbreakers, samt Crowded House-frontmannen Neil Finn.

Resten av Fleetwood Mac har sedan dess annonserat en stor USA-turné med den nya besättningen och pratat med flera medier om uppbrottet med Buckingham, som var en av bandets mest framstående medlemmarna under deras kommersiellt mest framgångsrika period 1975–1987. Han återanslöt sedan till bandet mellan åren 1997–2018.

Buckingham hade fram till nyligen inte kommenterat det inträffande, men under ett uppträdande till stöd för den demokratiske kongresskandidaten Mike Levin i veckan uttalade han sig för första gången, skriver Rolling Stone


– Det här var inte mitt fel eller mitt val. Jag skulle säga att det finns grupperingar i bandet som hade förlorat perspektiven. Det är poängen. Det skadade – och det är det enda jag verkligen är ledsen för, resten av det är en möjlighet – det skadade det 43-åriga arv vi hade jobbat så hårt för att bygga upp. Och det arvet handlade om att övervinna svårigheter för att uppnå ett gemensamt, större mål, sa Buckingham bland annat från scenen i Kalifornien.

Artikeln fortsätter under videon.


Så sent som i januari tillkännagavs det att Fleetwood Mac vunnit priset MusiCares Person Of The Year 2018, som för första gången delades ut till ett helt band. Hela Fleetwood Mac, tillsammans med Buckingham, stod på scenen och mottog priset under en gala arrangerad enkom för bandet av The Record Company – samma organisation som delar ut Grammy-priset.

Lorde, Harry Styles, Little Big Town och Miley Cyrus var också på plats och framförde Fleetwood Mac-låtar under evenemanget, som ägde rum på det ikoniska Radio City Music Hall i New York.

Enligt Rolling Stone ska Buckingham ha uppträtt diplomatiskt mot de andra medlemmarna i Fleetwood Mac under stödkonserten för Mike Levin och avstod att kommentera en i publiken som skrek: "Fuck Stevie Nicks".

ANNONCE