Nyhet

Knivderby tackar för sig med ett sista album och turné

GAFFA.se – allt om musik

18 januari släpper Knivderby sin nionde och sista platta, Den Första Skörden. I samband med släppet gör bandet också tre avslutningsspelningar i tre olika städer.

Sedan den självbetitlade debuten 2007 har Knivderby byggt ett allt större kollage av bitar från olika delar av den mänskliga kulturen. Men efter 73 låtar, nio skivor, spelningar på svartklubbar med polistillslag såväl som landets finaste rockklubbar tackar alltså Knivderby för sig med albumet Den Första Skörden.

LÄS OCKSÅ: Kleerup dömd för hot mot ex-flickvän 


”I en tid när alla ska förstå allt, vara medskapare i allt, kunna ta del av allt, och gärna gratis har det varit fantastiskt att göra nåt mer exklusivt och som stryker mothårs. Nåt som skrämmer bort många men kanske därför också lockar till sig några få desto mer. Givetvis ska det krönas med nåt så störigt och anspråksfullt som fullbordande av trilogin De Tre Årstiderna där Den Första Skörden (2019), Helvetesön (2015) och Olösta Gåtor Ur Mänsklighetens Historia (2013) ingår”, berättar bandet om den kommande plattan i ett pressmeddelande.

Vinka av bandet 31 januari på Hus 7/Slaktkyrkan i Stockholm. 1 februari på Sofiehof i Jönköping, och 2 februari på Hoki Moki i Göteborg.

Lyssna på Knivderbys senaste släpp Guldäpplet / Hamnbytare:


LÄS OCKSÅ: Jonas Sjöstedt driver med Ulf Kristersson – delar stagedive-klipp

ANNONCE