Nyhet

Trump: “Nu tycker jag 25% mindre om Swifts musik”

GAFFA.se – allt om musik

Taylor Swift har för första gången uttalat sig om sina politiska preferenser, vilket medför kritik från den amerikanska högern – inklusive Donald Trump.

I november ska staten Tennessee välja en ny medlem till senaten, och det har fått den 28-åriga popsångerskan att bryta tystnaden angående sin politiska ståndpunkt. Hon ger sitt stöd till den demokratiske kandidaten Phil Bredesen, skriver Rolling Stone. Det skedde i söndags genom ett långt instagram-inlägg. Här skriver hon bland annat följande till sina 112 miljoner följare:  

“Jag har alltid och kommer alltid stötta alla kandidater som vill kämpa för de mänskliga rättigheter vi alla förtjänar i det här landet. Jag tror på kampen för LGBTQ-rättigheter och att alla former av diskriminering baserad på sexuell läggning eller kön är FEL.“

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift anklagas för plagiat

Förutom att ge sitt stöd till demokraterna går Taylor Swift också hårt åt den republikanska kandidaten Marscha Blackburn, bland annat på grund av politikerns så kallade homofobiska politik. Swift skriver: “Hon tycker verksamheter ska ha rätt att neka service till homosexuella par och att de inte ska ha rättigheten att gifta sig. Detta är inte MINA Tennessee-värderingar.“

Föga överraskande är att president Trump inte tvekar om att uttala sig om saken. Enligt Rolling Stone blev Trump konfronterad med Swifts utlåtande i Vita Huset igår, varpå han försvarade Marscha Blackburn med orden: “Jag är säker på att Taylor Swift inte vet något om Blackburn”. Dessutom sa den amerikanske presidenten: “Nu tycker jag 25% mindre om hennes musik”.  

LÄS OCKSÅ: Post Malone tar sin första arenaturné till Sverige

Donald Trump är dock inte den ende som klagat på sångerskans stöd för demokraterna. Som Rolling Stone skriver i en annan artikel uttrycker både vita nationalister och högt uppsatta republikaner sitt motstånd mot Swift. Hennes potentiella inflytande har bland annat fått The National Republican Senate Comittee att skicka ut följande pressmeddelande:

“Om du inte har hört det så har multimiljonär-popstjärnan Taylor Swift stigit ned från sitt elfenbenstorn för att tala om för för de hårt arbetande invånarna i Tennessee att de ska  rösta på Phil Bredesen”.

Den tidigare guvernören i Arkansas, republikanen Mike Huckabee har tweetat följande om sångerskan:

LÄS OCKSÅ: Radioheads Thom Yorke fyller 50 – här är 50 fantastiska låtar 

ANNONCE