Nyhet

Beatrice Eli släpper livealbum – med tidigare osläppt material

GAFFA.se – allt om musik

I morgon släpper Beatrice Eli ett helt nytt livealbum. Men det är inte vilket livealbum som helst – det är nämligen inspelat under hennes föreställning Showgirl som sattes upp på Dramaten i vintras. Där var hon en av de första artisterna att deltaga i den anrika teaterns nya koncept performance concert, som går ut på att låta svenska artister kombinera sitt musicerande med element från teaterns värld. Showgirl är inspirerad av så kallad showgirl-kultur och handlar om teman som svek och revansch. Trots att hon tackade ja till att sätta upp föreställningen hade det mycket väl kunnat bli hennes sista bidrag på den svenska musikscenen.

”När jag tackade ja till att göra föreställningen kändes det som det var min sista spelning, jag var så trött på branschen, dessutom hade min pappa gått bort. Jag kände ’det här blir min grande finale’, men under arbetet med spelningen insåg jag mer än någonsin hur mycket jag älskar att sjunga, att skapa och bygga rum. Det blev en pånyttfödelse av mig”, säger hon till Musikguiden i P3.

Livealbumet, som släpps i morgon, innehåller utvalda delar från föreställningen.


”Det blir helt nya låtar, men också gamla låtar i helt nya versioner. Jag har valt ut låtar som kändes teatraliska och dramatiska – som en showgirl. Det blir tio låtar på skivan och ett intro och outro där jag talar till lyssnaren”

I samband med släppet hintar hon även om att det väntas helt ny musik år 2020.

 


LÄS OCKSÅ: Moneybrothers musik blir föreställning på Dramaten

 

ANNONCE