Nyhet

Stockholm Jazz Festival avslöjar sina första bokningar

GAFFA.se – allt om musik

I fjol slog Stockholm Jazz Festival publikrekord med 203 programpunkter på 63 olika scener runtom i Stockholm. Mellan 11–20 oktober i höst är det dags för uppföljaren, och nu avslöjar de sina första bokningar.

– Det känns väldigt kul att matcha förra årets starka program – som också blev en publiksuccé, säger Eric Birath, festivalchef för Stockholm Jazz Festival, i ett pressmeddelande.

Några av de största namnen som avslöjas är The Art Ensemble Of Chicago, Carla Bley Trio, Oum och John McLaughlin & The 4th Dimension.


– Att vi lyckats få hit The Art Ensemble of Chicago är oerhört roligt. Dessa veteraner är ute på sin femtioårsturné som band där de också ser tillbaka på och hyllar medlemmar som lämnat jordelivet, bland annat en stor trumpetförebild som Lester Bowie. En konsert med Art Ensemble liknar inget annat: det är en helhetsföreställning som är mer än musik.

Carla Bley Trio skulle ha spelat på festivalen förra året, men fick ställa in sin medverkan. Nu är de tillbaka för revansch tillsammans med Stockholmspubliken.

– Uttrycket jazzlegender är väldigt slitet – men den stämmer väldigt väl in på denna trio, säger Eric Birath om bokningen.


Även ett antal svenska namn är klara för festivalen, bland andra Isabella Lundgren, Oddjob och Jonah Nilsson. Fler akter kommer att avslöjas under våren och sommaren. 

LÄS OCKSÅ: Ny undersökning: psykisk ohälsa stor bland independentartister

ANNONCE