Nyhet

Dave Grohl hintar om att återförena supergrupp

GAFFA.se – allt om musik

I en intervju med The Guardian hintar Dave Grohl om en eventuell återförening av supergruppen Them Crooked Vultures. Gruppen bestod utöver Grohl av Led Zeppelin-basisten John Paul Jones och Queens Of The Stone Age-frontaren Josh Homme.

”Tekniskt sett är vi fortfarande ett band. Vi repar en gång i decenniet, och vi är ju påväg mot ett nytt decennium, eller hur? Jag har inga officiella nyheter men det är alltid något som ligger och puttrar”, säger Grohl i intervjun med The Guardian.

2009 släppte Them Crooked Vultures sitt första och hittills enda album och turnerande flitigt tillsammans. Men sedan november 2010 har gruppen inte synts på scen tillsammans. 

I intervjun berättar Grohl att Josh Homme är en av hans bästa vänner och att det finns ingen annan han hellre spelar trummor med. Han erkänner också att han fortfarande är lite star-stuck av den gamle Led Zeppelin-legendaren:

”Det finns stunder när man slappar i en soffa då man inte tänker på hans tid i Led Zeppelin. Sen börjar man spela och då inser man direkt att man bara är en ”musical speck” i jämförelse med den här mannen.”

2017 sa Grohl till Beats 1 (via CoS) att bandet emellanåt pratar om en återförening. 

”Då och då sitter du uppe på natten och dricker en flaska vin ensam och kollar på några Crooked Vultures-liveklipp på Youtube och tänker, ’vi var så bra!’, och så smsar vi vandra och skriver, ’miss you, man!’"

LÄS OCKSÅ: Besökare rasar över kaos på Robyn-festival

ANNONCE