Nyhet

Lollapalooza tappar dragplåster – ersätter med en stream-gigant

GAFFA.se – allt om musik

På affischen stod Chance The Rapper där uppe bland storheter som Foo Fighters, Lana Del Rey och Travis Scott. Nu meddelar arrangörerna till Lollapalooza Stockholm att Chance The Rapper inte längre har möjlighet att spela på festivalen.

Men med den tråkiga nyheten följer i alla fall en rolig nyhet i och med att man redan har löst med en ersättare: J Balvin.

J Balvin är just nu den tredje mest streamade artisten i världen – han delar topp 3-listan med en annan Lollapalooza Stockholm-artist – Billie Eilish. Med hitlåtar som X (med Nicky Jam), I Like It (med Cardi B) och Mi Gente (med Willy William) har Medellin-sonen genererat miljarder streams och visningar de senaste åren. Killen är uppenbarligen där det händer.

J Balvin - eller José Álvaro Osorio Balvin – har även samarbetat med artister som Pharrell Williams, Major Lazer, Sean Paul, Selena Gomez och Daddy Yankee för att bara nämna några. Han har sålt ut några av världens största arenor och han var den första latino-artisten någonsin att spela på den största scenen på Coachella Valley Music And Arts Festival – och han kommer vara den första latino-artisten någonsin att headlinea Lollapalooza i Chicago senare i sommar. 

– Vi är enormt glada att kunna välkomna en av världens mest populära artister till Lollapalooza Stockholm 30 juni, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.


Lollapalooza startades av Perry Farrell 1991 som en turnerande festival. Den har vuxit till en årlig festival i Chicago, tillsammans med länder som Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike och nu även Sverige. Som en del i festivalens 25-årsjubileum 2016 utökades Lollapalooza Chicago till fyra dagar med över 180 artister på åtta scener som besöktes av 100 000 besökare dagligen.

LÄS OCKSÅ: Nazistfestivalens besökare blev utan öl efter byinvånarnas initiativ

ANNONCE