Nyhet

Nu är trailern till den hyllade rockdokumentären äntligen ute

GAFFA.se – allt om musik

Nu har den första trailern till dokumentären om INXS-sångaren Michael Hutchence släppts på nätet. Dokumentären som kallas Mystify – A Musical Journey With Michael Hutchence hade premiär på filmfestivalen Tribeca i april, men det är ännu inte klart när den kommer släppas för allmänheten. Det är BBC som ligger bakom dokumentären. Jan Younghusband, inköpschef på BBC, beskriver den som "rörande". 

Dokumentären kommer kretsa kring musikikonens liv fram till och med att han blev hittad död i november 1997. Michael Hutchence var bara 37 år när han hittades död på sitt hotellrum och rättsläkarna fastslog att anledningen var självmord.

Mystify kommer även behandla hans förhållande med Kylie Minogue och modellen Helena Christensen. Kylie Minogue pratar i trailern om hur deras förhållande byggde på "tillfredsställelse" och att det var "dömt". Helena Christensen berättar om hur Michael Hutchence förändrades av sin hjärnskada som han fick efter att ha blivit attackerad av en taxichaufför 1992. Till följd av attacken förlorade Hutchence både lukt- och smaksinnet, vilket gjorde honom "mörk och arg". 


Nära vänner och familj medverkar också dokumentären. Utöver det kommer man kunna se intervjuer med Bono och resterande medlemmar i INXS. Det är filmskaparen Richard Lowenstein som har skrivit och regisserat filmen, och som bland annat gjort 18 musikvideor till bandet. Det är inte första gången Richard Lowenstein gör en dokumentär som kretsar kring Michael Hutchence. Hans dokumentär The Last Rockstar från 2017 behandlar även den rockstjärnans liv. Resterande INXS-medlemmar tog avstånd från den dokumentären. 

Soundtracket till Mystify släpps 5 juli, när dokumentären släpps är som sagt ännu oklart.



LÄS OCKSÅ: 37-årig prisad musiker hittad död – misstänkt mord

ANNONCE