Nyhet

Efter låtstölden: "De sa att jag bara hade varit med i rummet för att han ville ligga med mig"

GAFFA.se – allt om musik

Molly Sandén släppte idag (29 maj) ett nytt album på svenska. För SVT berättar hon om när hon höll på att bli snuvad på pengar för en låt hon skrivit. Molly Sandén jobbade för flera år sedan med sångaren Jason Derulo i Los Angeles och tillsammans skrev de låten Stupid Love. Men ett år senare upptäckte Sandén att hon inte fått några Stim-pengar för låten trots att det varit en hit. 

Hon berättar för SVT vad hon fick för svar när hon konfronterat dem. 

– De sa att jag bara hade varit med i rummet för att han ville ligga med mig, att jag bara var en ”fluffer” som skulle skapa ”nice” stämning. Jag blev så jävla förbannad, berättar Sandén.


Men som tur var hade hon spelat in hela låtskrivarsessionen och hade det som bevis i tvisten. 

– Efter många möten i stora konferensrum med bara män så fick jag till slut rätt säger hon till SVT.

Trots att händelsen är flera år gammal är det först nu det kommer upp då Molly Sandén i boken Ni måste flytta på er av Anna Björk har berättat om låtstölden.


– För mig handlar det inte om pengarna egentligen, det handlar om att få rätt. Och det är så typiskt att jag som ensam tjej blir utmanövrerad av så många män som skyller på en sådan grej som är så fruktansvärt förminskande, säger Molly Sandén.

I intervjun berättar Molly också om sin process i låtskrivandet och hur viktigt det är för henne.

– Jag har hållit på i några år nu och jag har insett att det som är lättast att framföra och förmedla är låtarna som verkligen har känts. Jag måste in i ett jobbigt, ärligt rum i mig själv, det måste vara på riktigt. Det är det fysiska man letar efter: ackordet eller den där textraden där man får gåshud.


LÄS OCKSÅ: Ny utställning om Hultsfredsfestivalen


ANNONCE