Nyhet

Nu är Drake historisk – igen

GAFFA.se – allt om musik

Igår ägde den 26:e upplagan av Billboard Music Awards rum, med popstjärnan Kelly Clarkson som programledare. Inför prisutdelningen såg det ut som att Cardi B med sina 21 nomineringar skulle bli kvällens stora vinnare – men istället blev det Drake som hamnade i rampljuset. Totalt kammade han hem 12 priser, och tillsammans med de 15 priser han vunnit sedan tidigare gör det honom till Billboard Music Awards mest prisbelönta artist någonsin.

Några av de kategorier han gick vinnande ur var Top Male Artist, Top Hot 100 Artist, Top Streaming Songs Artist, Top Rap Male Artist och Top Song Sales Artist.  I ett av sina tacktal vände han sig direkt till sin mamma:

– Jag vill tacka min mamma för alla gånger du körde mig till pianolektionerna. Alla gånger du körde mig till basketträningen och hockeyn, som det uppenbarligen inte blev något av. Oavsett hur lång tid det tog mig att klura ut vad det var jag ville göra, fanns du alltid där för att köra mig, och nu är vi oss mitt i en riktig jävla åktur.

I ett annat tal tackade han den fiktiva Game Of Thrones-karaktären Arya Stark, spelad av Maisie Williams.

– Shout out till Arya Stark för hennes arbete förra veckan, sade han med en blinkning till fantasyseriens senaste avsnitt. 

Tidigare innehavaren av Billboard-rekordet var Taylor Swift, men i år blev hon utan pris på galan.

LÄS OCKSÅ: Bandet kritiserade Chris Brown – nu skickar fansen dödshot

 

ANNONCE